ДРУГИЙ ТРЕНІНГ У ВІННИЦІ – КОНСУЛЬТАНТИ ЗАКУПІВЕЛЬНИХ ГРУП ПРОДОВЖУЮТЬ СВОЮ РОБОТУ! 


13 грудня 2017 року у Вінниці відбувся другий навчальний тренінг присвячений поширенню бізнес-моделі закупівельних груп серед підприємців та представників органів місцевого самоврядування Вінницької області. Так само як і перший тренінг, захід провели учасники нашого Проекту та локальні консультанти закупівельних груп Лора Апасова та Микола Пархоменко. В тренінгу взяло участь близько 20 учасників.

Тренінг був організований та проведений Вінницьким відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» в рамках реалізації ініціативи «Децентралізація Влади» [www.decentralization.gov.ua]. Головною метою ініціативи є навчання, передача передового досвіду у розбудові об’єднаних територіальних громад України у сфері міського самоврядування, індивідуального та колективного підприємництва для задоволення потреб та підвищення рівня життя громадян на місцях.

Програма тренінгу скрадалася із двох частин, перша із яких була присвячена безпосередньо представленню інформації про проект «Купуймо Разом!» та польського досвіду зі створення та діяльності закупівельних груп, їх форм та моделей діяльності. Друга частина, натомість, передбачала покрокову інструкцію створення закупівельної групи та опрацювання стратегії, розглянуто ролі учасників групи, різні варіанти створення, функціонування та фінансування. Окрім того детально обговорено бізнес-моделі та її моделювання.

Тренінг викликав інтерес учасників, оскільки всі без винятку активно брали участь, задавали питання, обговорювали та вели діалог, виконували практичні завдання. Зі слів учасників тема закупівельних груп є новою, цікавою, актуальною та реальною для втілення в життя в Україні. Для покращення ефекту проведеного тренінгу – організаторам та учасникам заходу передано необхідні навчальні матеріали та представлено всі засоби «Купуймо Разом!» доступні онлайн.

Підсумовуючи тренінг, можна із впевненістю сказати, що інформація про діяльність закупівельних груп, про їх потенціал, методи організації, функціонування та керування ними донесені до учасників тренінгу у повній мірі. Представлена інформація була позитивно сприйнята учасниками, які безперечно використають отримані знання та навички на практиці у реальних ініціативах на місцевому рівні. 


 Галерея:

IMG_1960 IMG_1980 IMG_1983
IMG_1984 IMG_1990 IMG_1994