ПРЕЗЕНТАЦІЯ ІДЕЇ ЗАКУПІВЕЛЬНИХ ГРУП НА ДОНБАСІ 


З 5 по 7 грудня 2017 р. в рамках Бізнес-форуму «Працюймо Разом!», який проводився Програмою розвитку ООН в Україні, пройшла презентація ідеї створення закупівельних груп серед підприємців мікро, малого та середнього бізнесу. Заходи відбувались в містах Краматорськ, Сіверськодонецьк та Маріуполь, де ПРООН реалізує програми фінансової підтримки підприємництва та надає можливості внутрішньо-переміщеним особам створити або розвинути власну справу, відновити свій статус у суспільстві і почуватись впевнено і гідно в умовах, що склались на сході України.

Слово «РАЗОМ» було головним мотивом підприємницького форуму, а ідея спільних закупівель та проекту «Купуймо Разом!» була на цих заходах більш ніж доречною. У якості спікера з інформацією про закупівельні групи виступила майбутній Консультант Закупівельних Груп та учасниця проекту Лариса Самосьонок.

У кожному з трьох місті тема спільних закупівель або продажів викликала великий інтерес, а з огляду на велику кількість питань – формат презентації змінився на дискусію. Підприємці мають ідеї щодо такої співпраці, крім того, багато хто з них до початку збройного конфлікту вже здійснював подібні закупівлі, але через порушення зв’язків ця робота припинилась і необхідна допомога з налагодження контактів та довіри як у середині майбутньої групи, так і з новими постачальниками тієї чи іншої продукції.

Питання були найрізноманітнішими:

  • як працюють разом підприємства, що є платниками або неплатниками ПДВ?
  • як працювати з бюджетними установа при наданні послуг?
  • яку юридичну форму обрати для спільної діяльності?
  • чи є обмеження щодо галузі створення ЗГ?
  • як створити групу навколо постачальника?

Але спільним питанням для всіх підприємців у всіх цих містах стало питання – «З чого починати?».

Робота в цьому напрямку буде продовжуватись і надалі в цьому регіоні України. Уже в січні 2018 року в м. Покровськ пройдуть тренінги для підприємців зі створення закупівельних груп.


Галерея:

Kramatorsk_1 Kramatorsk_2 Kramatorsk_3 Kramatorsk_4
Kramatorsk_5 Mariupol_1 Mariupol_2 Mariupol_3
Mariupol_4 Mariupol_5 Sever_1 Sever_2
Sever_3 Sever_4 Sever_5 Sever_6