СЕМІНАР ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ СЕКТОРА HORECA 

5 грудня 2017 року | Києво-Могилянська Бізнес Школа [kmbs]


5 грудня 2017 року в рамках проекту «Купуймо Разом!» в Києві відбувся семінар для українських представників сектору HoReCa, присвячений представленню польського досвіду реалізації спільних закупівель та пропозиції адаптації і започаткування в Україні цієї бізнес-моделі, що є привабливою як для постачальників, так і для замовників. Семінар провели польські експерти:

  • Томаш Савздарго (Tomasz Sawzdargo) – Голова Ради Правління польської Гастрономічної Закупівельної Групи HORECA GGZ Sp. z o.o.;
  • Маріуш Косьцьолек (Mariusz Kościołek) – Член Ради Правління фірми HINODE Sp. z o.o., яка створила інтернет-платформу закупівель.

Захід відбувся в відомій українській бізнес-школі та партнера проекту «Купуймо Разом!» – Києво-Могилянська бізнес-школа [kmbs]. Семінар складався з двох частин: для постачальників (1) та для замовників (2), загалом в події взяло участь близько 30 осіб, які представляють українські ресторани, кав’ярні, кейтерингові фірми та інші підприємства громадського харчування, а також виробників та постачальників із сектору HoReCa.

Основною метою семінару було показати українським підприємцям із сектору HoReCa можливості, які відкриваються завдяки накопиченню обсягів закупівель/поставок в рамках галузевих закупівельних груп, а також представити бізнес-пропозицію завдяки якій польський досвід може бути запроваджений в Україні. Спеціально для учасників семінару польські експерти коротко і змістовно представили чим займається закупівельна група HORECA GGZ, ким є її члени (станом на сьогодні близько 3500 членів), а також з якими постачальниками і виробниками вона співпрацює (близько 50). Представлено також спектр дій та інструментів, завдяки яким закупівельна група є привабливою для підприємців і надалі динамічно розвивається. Показано також переваги і вигоди для всіх сторін, що беруть участь у створенні закупівельної групи – бізнес-модель, яка працює за принципом 3хWIN – для замовника, тобто підприємства громадського харчування члена групи – для постачальника, тобто виробника, дистриб’ютора або великого гуртівника – для закупівельної групи, в якості оператора платформи закупівельної групи, що спеціалізується на встановленні і узгодженні комерційних умов співпраці.

Найцікавішою частиною заходу стала сесія питань і відповідей. Учасники семінару активно включилися в дискусію і задавали багато запитань гостям із Польщі. Без сумніву, під час семінару не обговорено всі аспекти створення та функціонування закупівельної групи в сфері HoReCa, однак семінар став першим практичним кроком на шляху її започаткування. Польські експерти продовжуватимуть свою працю спрямовану на адаптацію польської моделі до українських умов. Наступна зустріч, також у формі семінару запланована на 28 січня 2018 року і також відбудеться в Києво-Могилянській бізнес-школі – детальна програма та час проведення будуть повідомлені незабаром на сайті www.kupuimorazom.org.ua.

День перед семінаром HoReCa відбулася Підсумкова Конференція проекту «Купуймо Разом!». Цей захід став офіційним та урочистим завершенням трьох років реалізації Проекту в Україні, головною метою якого передача польського ноу-хау закупівельних групах малим і середнім українським підприємствам. Докладніше про конференції ТУТ.

Щиро дякуємо всім присутнім та заохочуємо надалі слідкувати за інформацією на тему закупівельної групи в сфері HoReCa в Україні!

До зустрічі в Києві 😉


Галерея:

 

MCH_6925 MCH_6750 MCH_6776
MCH_6806 MCH_6819 MCH_6832
MCH_6841 MCH_6847 MCH_6859
MCH_6868 MCH_6869 MCH_6901
MCH_6915 MCH_6938 MCH_6942