КОНСУЛЬТАНТ ЗАКУПІВЕЛЬНИХ ГРУП ТА КООРДИНАТОР СЕКТОРУ АГРО ІВАН СІКОРА ПРОДОВЖУЄ СВОЮ РОБОТУ ПО ПРОСУВАННЮ ПЕРШОЇ ЗАКУПІВЕЛЬНОЇ ГРУПИ У СФЕРІ АГРО


1 лютого 2018 року Іван Сікора (Консультант закупівельних груп та Координатор партнерства «Купуємо та Розвиваємося Разом» у аграрній сфері) взяв участь у панельній дискусії «Розвиток сільської місцевості» організованої Ukrainian Food Valley. Основна теза, що прозвучала під час дискусії у різних формах – поряд із покращенням транспортної та соціальної інфраструктури у сільській місцевості важливим є створення нових робочих місць. Для цього важливим є розвиток соціального капіталу, розбудова соціальної згуртованості та довіри у громадах, та безперечно, забезпечення доступу фермерів до ресурсів (фінансових та матеріально-технічних).
 
Ініціатива «Купуємо та Розвиваємося Разом» у аграрній сфері дасть змогу отримати її учасникам кращий доступ передусім до фінансових можливостей (кращих цін, умов оплати тощо). Над цим працює Іван Сікора як координатор першої закупівельної групи в аграрній сфері в Україні. Захід (панельну дискусію «Розвиток сільської місцевості» організовану Ukrainian Food Valley) модерувала Марія Ярошко – експерт Німецько-українського агрополітичного діалогу при Інституті економічних досліджень та політичних консультацій. Серед спікерів: Роман Корінець – експерт офісу реформ при Міністерство аграрної політики та продовольства України, Вадим Ткачук – експерт з Національного Університету Біоресурсів і Природокористування України, Олена Бородіна – Голова Координаційної Ради Мережі сільського розвитку, а також Іван Фурсенко – Перший Заступник Керівника Виконавчої дирекції Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад.
 
Вже незабаром Іван Сікора презентує партнерство «Купуємо та Розвиваємося Разом» у аграрній сфері та бізнес-модель української закупівельної групи в галузі HoReCa на  пленарній частині конференції “СУЧАСНЕ тепличне господарство 2018” в м. Енергодар.